oralna-kirurgija-pula

Od ekstrakcije do operativnog zahvata

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja se bavi terapijom stanja koja zahtijevaju zbrinjavanje oralno-kirurškim metodama, što se odnosi na situacije od najjednostavnijeg vađenja zuba, pa sve do podizanja dna sinusa u implantologiji.

Osim svih klasičnih oralno-kiruških zahvata, kao što su klasično vađenje (ekstrakcija) zubi, vađenje (ekstrakcija) zaostalih zubnih korijena, klasično vađenje (ekstrakcija) umnjaka (”osmica”), alveotomija (kirurško vađenje zubi) i apikotomija (odstranjivanje vrha korijena zuba), najnovija metoda koju koristimo u našoj ordinaciji je PRF.

Platelet Rich Fibrin, odnosno trombocitima bogat fibrin, nova je metoda kojom iz pacijentove krvi koristimo njegove vlastite produkte za bolje, intenzivnije i brže zaraštanje mekih (zubno meso) i tvrdih tkiva (kost).

Danas se ova metoda koristi u oralnoj kirurgiji nakon vađenja zuba, kao priprema prije postavljanja implantata za dobivanje prirodne kosti, kod korekcije zubnog mesa. Metoda PRF sve više se koristi u estetskoj stomatologiji prilikom tretmana lica.

Zahvat je veoma jednostavan: započinje uzimanjem krvi pacijentu koju se pohrani u epruvete da bi se potom centrifugirala u uređaju. Dobiveni produkti koriste se ovisno tome što se radi i koji se cilj želi postići. Rezultati ove metode su neizmjerno bolji i uspješniji u odnosu na ostale metode pa time i terapeut i pacijent dobivaju najbolji mogući ishod i zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Naručite se
oralna-kirurgija-pula
oralna-kirurgija-pula